Ryddedugnad på Kårøya på Røst

Publisert 16.01.2024

Har du lyst til å oppleve eksotiske Røst og samtidig bidra med meningsfylt abeid? 8. - 9. Juni

Bli med på ryddedugnad Lørdag 8. og Søndag 9. Juni!

Midt i havgapet på Røst, har vi Kårøya Fortidsminneforeningen eier to bryggebygninger og et bolighus; Toralfhuset. Samtlige bygninger er oppført tidlig på 1900-tallet. De forteller alle historier om livet på Røst, med fiske og fugleliv som del av primærnæringen. Bryggebygningene inngår i Husbruk-prosjektet.

Ryddedugnaden krever tunge løft, og du må derfor være forberedt på å ta i et tak. Vi skal kaste en del skrot og sortere dette i poser på brygga. Det er mye trematerialer som skal fraktes med båt over til bålplassen på andre siden av øya. Her skal vi brenne et stort bål hvis været tillater det. Et av byggene på øya har kollapset, så et av de store ryddeprosjektene er å sjaue vekk bygget som er revet. 

Opphold på Kårøya dekkes for medlemmer av Fortidsminneforeningen. Foreningen dekker også reisekostnader inntil kr: 3000,-. Dette får du refundert etter deltagelse. 

Det blir felles måltider: frokost, lunsj og middag. 

Vi skal bo i Helgesenhuset, som er det største fiskeværet på Kårøya. Her har det tidligere vært leirskole, og er enkel standard med køyesenger og delte bad.

 

 

Du må ha med:
Sengetøy
Håndklede
Arbeidsklær (Klær for vær)
Arbeidshansker