Vindusrestaurering i Halden

Publisert 23.02.2024

Halden lokallag gjentar suksessen fra i fjor! Bli med på kurs i vindusrestaurering i Halden 6. - 7. april.

Kurset tar for seg praktisk vedlikehold og reparasjoner av gamle vinduer og er rettet mot interesserte håndverkere eller huseiere. Dette blir en spennende helg i lokaler i Halden sentrum og vi håper du blir med på laget! Programmet inkluderer tradisjonell linoljebrenning av metall, glasskjæring, linoljemaling, kitting og enkle trereparasjoner. Det er kun 12 plasser til kurset. I fjor ble det raskt fulltegnet, så her er det første man til mølla.

Kurformidler

Erik Sørlie fra Bönnlia bygnadsvård er kursholder også denne gangen. Han er tradisjonshåndverker og driver Bönnlia Byggnadsvård. Erik og familien bor på Lökholmen, på den idylliske plassen Hogdalsnäset i Strömstad kommune. Erik har en stor lidenskap for tradisjonelt håndverk og bevaring av gamle bygninger. Dette kommer godt til syne gjennom hans restaurering av et hus fra 1863 Lökholmen.

Bönnlia Byggnadsvård har spesialisert seg på bygningsvern. Firmaet arbeider med tradisjonelt håndverk og produkter som tar vare på hus, miljø og mennesker. Virksomheten tilbyr tjenester innen vindusrestaurering, tømmerarbeid og har også en butikk.

For Erik er et gammelt hus mer enn bare en bygning. Det er en historie om menneskene som har bodd der og vært omtenksomme for det, samt historien om håndverkerne som bygde det og deres ferdigheter og verktøy. Han ønsker å hjelpe kundene sine med å bevare deres hus for fremtidige generasjoner.

Lørdag 6. april
- kort om vinduets historie, hvorfor restaurere?
- introduksjon til verktøy og utstyr.
- sikker utførelse
- korrekt merking av glass/vindu/hengsler
- forklaring av demontering av vinduer på huset
- demonstrere å fjerne kitt, ta ut glass, rense og skrape
- hvordan fjerne rust.
- pusse, olje og klargjøre for å montere glass

Søndag 7. april
- kort om grunn- og overflatebehandling
- demonstrasjon av tradisjonell linoljebrenning av metall
- montere metall
- glasskjæring
- montere glass, legge på nytt kitt
- maleteknikk
- Hvis det blir tid: demonstrere reparasjon av vindu med råte/rustskade.

Vi har 12 plasser på kurset.

Påmeldingsavgift:
1000,-

Kontakt

Spørsmål om kurset? Ta kontakt med Lars Thowsen.