Vil du jobbe på Steinvikholm slott i sommer?

Publisert 21.02.2023

Søknadsfrist 26. februar

Vi søker etter engasjerte, utadvendte og historieinteresserte personer som har lyst til å jobbe ved en av norgeshistoriens mest spennende eiendommer!

Som formidler ved Steinvikholm slott er du vårt ansikt utad, du ønsker besøkende velkommen, administrerer billettsalg og parkering og tar publikum med på en opplevelsesrik omvisning i anlegget. I tillegg til daglige omvisninger vil de som ansettes ha ansvar for gjennomføring av Den kulturelle skolesekken (DKS) og aktivitetsdager under Steinvikholmsommer.

Vi ser etter positive, kunnskapsrike, ryddige og engasjerte mennesker med en historieforteller i magen, som kan bidra til å gi vårt publikum gode opplevelser.

Du må like å jobbe med barn og unge, og har gjerne en fagbakgrunn i historie, arkeologi eller kunsthistorie. Vi søker etter deg som har erfaring fra formidling, gjerne dramabasert, og som snakker flytende norsk og engelsk. Det er et pluss om du kan flere språk. Det viktigste er likevel at du har et oppriktig engasjement for historie, kulturvern og formidling, og er motivert for å ta i bruk din kunnskap i møte med de besøkende på Steinvikholm.

Sommerguiden er i ukedagene alene på jobb med ansvar for åpning og lukking, omvisninger, billett- og kiosksalg og annen tilrettelegging for besøkende. Vi søker derfor deg som er selvstendig, ansvarlig og serviceinnstilt. Det er ønskelig at de som ansettes har førerkort klasse B.

Arbeidet foregår etter oppsatt turnus, arbeidstiden er normalt på 6 timer i tidsrommet 11-17, helgearbeid inngår i turnus. De som ansettes må ha mulighet til å jobbe i ukene 22 og 23, samt i perioden 1. juli-15. august. Trolig vil anlegget også holde åpent helger i juni.

Det vil også være aktuelt med noe jobbing før og etter sommersesongen, i helger og som tilkallingsvakt på guideoppdrag. Det vil derfor være en ekstra fordel om du bor i nærheten også utenom sommerferien, men vi ønsker alle velkommen til å søke!

Vi tilbyr varierte arbeidsoppgaver, spennende omgivelser og minner for livet. Opplæring vil bli gitt. Lønn etter avtale. 

Søknad med CV og referanser sendes på epost til dentronderske@fortidsminneforeningen.no. Søknadsfrist er søndag 26. februar. Oppgi i søknaden om det er dager i angitt periode du ikke har anledning til å jobbe. 

Spørsmål kan rettes til daglig leder i DTA, Merethe Skjelfjord Kristiansen, dentronderske@fortidsminneforeningen.no, tlf 959 35 568