HARSTAD 2019

Håndlagskurs er en videreføring av Kulturminner for alle sitt kurs Workshop for unge håndverkere. Kulturminner for alle ble finansiert av Sparebankstiftelsen DNB fra høsten 2016 - sommeren 2021.

I Harstad samarbeidet vi godt med Trondenes museum og håndverkerne her. På Trondenes bygges det opp et middelalder tun og vi fikk gleden av å bygge smia som står på toppen av tunet. Når vi reiser rundt med vår kursuke er det alltid fokus på lokale tradisjoner, derfor skulle smia bli et skjelterbygg. Det vil si at det er en dobbel bunnsville der veggtilene står i et spor oppe og nede og kan taes ut og inn. Det for å kunne bytte bordene ut når det trengtes, men også for å kunne lufte. 

På dette kurset var det 20 unge håndverkere som deltok, fra hele landet. Innlosjering var på Folkehøyskolen som var naboen til museet. Her spiste vi også alle måltider. I årestua på middelaldertunet hadde vi spennende foredrag og quiz i navn på bygningsdeler. 

Som en del av byggingen hadde vi også kurs i kløyving av stokker. Noen av deltakerne syns dette var så moro at de utnyttet midnattsolen og hogget ut tiler til langt på natt. 

 

LES OM FLERE WORKSHOPS