61,112445 10,4700994
Lillehammer VGS, Lillehammer, 1324

STOLPEVERKSKONSTRUKSJON

Lillehammer VGS har årlig vært på kurs siden 2016, med stolpeverksskonstruksjon som tema. Maihaugen er en flott arena å holde kurs på. Elevene som har vært med har fått lage konstruksjoner som bla. har blitt en del av museet. 

Tradisjonshåndverker Hans Andreas Lien fra ressursgruppa er en stødig formidler. Ukene gir elevene innblikk i tradisjonelle håndverksteknikker og bruk av verktøy de vanlig vis ikke bruker i sin skolehverdag. Lærer på byggfagslinjen, Jens Martin Holme, syns det er svært viktig at elevene får prøve seg med øks og tappjern. Forhåpentlig vis kan dette tenne en gnist blant de unge deltakerne og rekruttere dem inn til en bransje som jobber med tradisjonshåndverk på et tidlig stadium.

I innlandet er det mange kulturminner og gamle hus som trenger denne kunnskap. Her på Maihaugen oppstår den neste generasjonen håndverkere med denne interessen. 

I april 2021 hadde vi nok et vellykket kurs med 19 flotte elever fra skolen som bygget en konstruksjon som skal huse en gammel dampmaskin. Som formidler på kurset var Johanna Henriksson fra ressursgruppa med. 

LES OM FLERE WORKSHOPS

AKTUELT