OSLO OG AKERSHUS

Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus skal være en sterk og klar stemme i vernedebatten.

Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus avdeling har en liten administrasjon med tre ansatte. Kontoret ligger på foreningens eiendom, Vøienvolden gård i Maridalsveien 120 i Oslo, og er åpent mandag til torsdag kl. 10.00 til 15.00. Ta kontakt dersom du ønsker å besøke oss utenom ordinær åpningstid.

Alle henvendelser om utleie rettes til utleie@voienvolden.no

Har du generelle spørsmål om avdelingens arbeider, ta kontakt med daglig leder Elin Hallberg.

Har du spørsmål vedrørende bygningsvern, relevante kurs og seminarer, håndverkerlisten Oslo og Akershus eller medlemsbladet Fremtid for fortiden, ta kontakt med bygningsvernkonsulent Anne Aarvig Falster

Har du spørsmål om rive-/ bygge-/ reguleringssaker kan du ta kontakt med vernesaksansvarlig Mari Aas Finne (Deltid)

KONTAKT
ADRESSE
 • Vøienvolden gård, Maridalsveien 120
 • 0461 Oslo

Oslo og Akershus avdeling har en liten administrasjon med tre ansatte. Kontoret ligger på foreningens eiendom Vøienvolden gård og er åpent man. til tors. kl. 10.00 til 15.00. Ta kontakt dersom du ønsker å besøke oss utenom ordinær åpningstid.

LOKALLAG
Bærum lokallag Oslo og omegn lokallag Romerike lokallag Nittedal og Hakadal lokallag
EIENDOMMER
BOOKINGS

HVA SKJER?


OMVISNING I OBSERVATORIET

Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus inviterer til omvisning i Observatoriet!

 • Når: 29.03.2023 17:30:00
 • Hvor: Observatoriegata 1 (bak Nasjonalbiblioteket på Solli plass) Oslo

FOREDRAG: ENERGITILTAK I GAMLE HUS MED OLA FJELDHEIM

Bor du i et hus fra før 1960? Trenger du gode tips om energitiltak og hvordan spare strøm? Bli med på potetkjellerforedrag på Vøienvolden gård.

 • Når: 12.04.2023 17:00:00
 • Hvor: Maridalsveien 120 Oslo

PERLE UNDER RESTAURERING PÅ GAMLE HVAM I NES

Svalgangsbygningen på Gamle Hvam i Nes er en av de viktigste tømmerbygningene på Romerike. Arkitekt Arnstein Arneberg ledet restaureringen av bygningen i årene 1913 til 1916. Nå er den i så dårlig tilstand at en omfattende istandsetting pågår. Viken fylkeskommune eier den fredete bygningen som antakelig ble bygd i 1728. Museene i Akershus/Akershus bygningsvernsenter står for restaureringen.

 • Når: 03.05.2023 17:00:00
 • Hvor: Gamle Hvam museum, Hvamsvegen 26 Hvam

VINDUSRESTAURERING FOR HUSEIERE PÅ BIERMANNSGÅRDEN

Vil du lære å reparere vinduer? Er du interessert i å delta i restaureringsarbeidene på Biermannsgården? Velkommen på kurs!

 • Når: 07.05.2023 09:00:00
 • Hvor: Maridalsveien 78 Oslo

BYGNINGSVERNDAGEN PÅ VØIENVOLDEN GÅRD I OSLO

Hvordan ta vare på huset ditt? Kom i kontakt med produsenter, rådgivere, håndverkere og formidlere som inspirerer og gladelig lærer bort. Årets tema er energieffektivitet. Eldre hus er bygget med andre materialer og metoder, og energieffektivisering bør ta hensyn til dette.

 • Når: 24.09.2023 12:00:00
 • Hvor: Maridalsveien 120 Oslo

AKTUELT


Y-BLOKKA

 • Publisert: 07.04.2020
Begjæring om midlertidig forføyning tas ikke til følge og sakskostnader tilkjennes ikke, slik avslutter tingrettsdommer Helen Engebrigtsen ved Oslo Tingrett kjennelsen som ble offentliggjort i dag. En svakhet i lovverket, sier Ola H. Fjeldheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen

MØTE OM BEGJÆRING OM MIDLERTIDIG FORFØYNING OM Å STANSE RIVING AV Y-BLOKKA

 • Publisert: 26.03.2020
Her følger informasjon og videolenke fra Oslo tingrett, om rettsmøtet om Y-blokka. Rettsmøtet gjennomføres 26. og 27. mars, og på grunn av koronaviruset vil det ikke være adgang for publikum og presse. https://www.youtube.com/watch?v=varTswvs8vY

DEN UNIKE NORSKE SVEITSERSTILEN

 • Publisert: 20.03.2020
Den til tider så utskjelte norske sveitserstilen er en del av en mangfoldig trehusarkitektur som vokste fram i flere europeiske land på 1800-tallet. Ved Slottet i Oslo kan du oppleve et slikt bygningsmiljø så godt bevart at det er unikt i den vestlige verden.

VERDIFULLT STUDENTUTVALG MED KOSEANSVARLIG

 • Publisert: 03.03.2020
Det nye studentutvalget i Oslo er en begeistret gjeng. Samholdet rundt kulturarven er sterkt, og interessen stor. De har til og med en egen koseansvarlig.

- ETTER ÅTTE ÅRS KAMP FOR Y-BLOKKA GIR VI OSS IKKE MED DETTE

 • Publisert: 26.02.2020
- Regjeringens ordre om riving demper ikke vår vilje til å prøve denne saken for retten, sier generalsekretær Ola H. Fjeldheim.

ARBEIDERPARTIET: HVA GJØR FORSVARSMINISTEREN FOR Å SIKRE KRIGSSKOLEN?

 • Publisert: 24.02.2020
Skal en rik nasjon som Norge frasi seg ansvaret for en nasjonal- og militærhistorisk unik bygning kun for å spare penger, spør stortingspolitiker Nina Sandberg (Ap) i et skriftlig spørsmål til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

SKINNER IGJEN ETTER 300 ÅR MED DRAMA

 • Publisert: 20.01.2020
Meyers Palé har hatt en dramatisk reise gjennom 300 år. I dag står bygningen vakker og i standsatt på Børter gård i Enebakk sør-øst for Oslo.

EN NASJONAL SKATT I SPILL

 • Publisert: 04.10.2019
Forsvarsdepartementet vil ikke lenger forsvare et av landets viktigste kulturminner. Bli med inn i Den gamle krigsskolen og se hvilke nasjonale verdier som nå kan ende hos private.